Hoe plaats je een advertentie?

Om een advertentie (in veiling termen noemen we dat een Kavel) te plaatsen, moet je jezelf eerst hebben aangemeld als gebruiker van Landrovermarktplaats. Daarna is het stappenplan vrij eenvoudig.

Klik op “Veilingen” en dan “Veiling toevoegen”

Je komt nu in het scherm waar je al je gegevens kunt invoeren.

Bied motor

Hier kun je aangeven welke mogelijkheden de bieder heeft op jouw kavel. Bij “eenvoudig bieden” kan iemand een bod uitbrengen en wordt via email op de hoogte gehouden zodra er een hoger bod is uitgebracht. De bieder moet dan zelf weer actie ondernemen om opnieuw een hoger bod te plaatsen.

Proxy bieden heeft de bieder de mogelijkheid om een maximaal bedrag op te geven, naast het bod wat hij of zij wil uitbrengen. Zodra er een hoger bod wordt geplaatst, zal de site automatisch een overbieding plaatsen. Je kunt gerust zijn, het overbieden gaat in stapjes, er wordt niet gelijk het uiterste bedrag geboden. Op die manier kunnen bieders automatisch opbieden tot een zelf opgegeven maximum.

Producttitel

Voer hier te titel van je kavel in. Hou dit kort, maar laat het wel duidelijk zijn in wat je aanbiedt.

Wel

  • Motorkap Series IIa 1983 in prima staat
  • Nieuwe Sawtooth velg zwart 16″ passend op alle defendermodellen

Niet

  • Te koop aangeboden
  • Wie heeft er belangstelling voor de laadklep van mijn defender?

Vervolgens voer je een uitgebreidere beschrijving in van jouw kavel. Zorg dat je een goede omschrijving geeft, waar ook de gebreken in zijn vermeld. Hiermee voorkom je teleurstellingen voor jou en je koper. Wees dus eerlijk en maak het niet mooier dan het in werkelijkheid is. De uiteindelijke koper zal jou immers ook beoordelen en een goede omschrijving draagt bij aan een goede beoordeling!

Met de werkbalk kun je kopteksten, leestekens, bullets, links en dergelijke in je tekst verwerken. Let bij links wel op dat je hier geen reclame uitingen mag maken, of links plaatst naar geen relatie hebben met de doelstellingen van deze site.

Vervolgens kun je een beknopte omschrijving maken, die wordt gebruikt bij bijvoorbeeld het plaatsen op social media. Wees hier ook weer bondig, to the point en eerlijk.

Bij Veiling categorie geeft je aan waar jouw kavel toepassing op heeft. Dat kan bijvoorbeeld een model landrover zijn, maar ook gereedschap. Mocht je categorie er niet bij staan, stuur dan een email naar de beheerder: admin@landrovermarktplaats.nl.

Bij de searchtags kun je aangeven welke zoekwoorden gebruikt kunnen worden om bezoekers jouw kavel te kunnen laten vinden.

Tot slot kun je een of meerdere foto’s toevoegen. Het spreekt voor zich dat dit duidelijke foto’s zijn die direct relatie hebben met jouw kavel.

Bij de miniatuur afbeelding kun je aangeven welke foto moet worden gebruikt als productfoto. Standaard is hier de eerste foto geselecteerd.

Bij commissie type geef je aan of het een veiling item is of dat je voor een vaste prijs direct wilt verkopen. Dit laatste kan handig zijn als je bijvoorbeeld meerdere artikelen beschikbaar hebt. Doorgaans kies je hier dus “veiling”

De openingsprijs is de startprijs waarmee je jouw veiling wilt starten. Het geeft richting voor de kopers en je voorkomt dat jouw pronkstuk tegen een veel te laag bedrag zou worden verkocht.

Vervolgens kun je nog aangeven of je een reden voor de laagste prijs wilt geven en met welke stappen je jouw bieders wilt laten opbieden. Het zou niet handig zijn als je jouw klassieker voor € 10.000 te koop hebt staan, en er wordt steeds € 5 opgeboden..

Daarna is het belangrijk dat je aangeeft wanneer jouw veiling moet starten en wanneer die “klaar” is. Selecteer de startdatum (meestal is dat “now”) en een einddatum.

Als je wilt voorkomen dat mensen in de laatste minuten of zelfs seconden een hoger bod uitbrengen, en daarmee andere serieuze bieders het nakijken laten. kun je aangeven dat er in dergelijke gevallen een verlenging op de looptijd van de veiling plaatsvindt. Je kunt aangeven binnen welke tijd voor het verstrijken van jouw veiling verlenging van toepassing moet zijn en met welke tijd (uren of minuten) verlengd moet worden om anderen de gelegenheid te geven alsnog een hoger bod uit te brengen. Dit doe je bij “automatisch verlengen”

Je kunt, als je jouw item ook wilt verzenden, gelijk de transportkosten opgeven. Op die manier is jouw koper op de hoogte dat je het wilt verzenden en welke transportkosten je hanteert.

Bij de betaalwijze kun je aangeven of je via Landrovermarktplaats wilt laten betalen (Ideal), of direct aan jou door middel van overschrijving of contante betaling. In het eerste geval wordt de 2% fee gelijk in mindering gebracht, bij de laatste 2 opties krijg je een betaalverzoek nadat jouw veiling succesvol is afgerond.

Tot slot klik je, nadat je alles nog eens hebt nagekeken, op bevestigen en wordt jouw kavel direct geplaatst. Na plaatsing kijkt de moderator nog even mee of alles goed en duidelijk is. Mochten er nog vragen zijn of is jouw advertentie strijdig met de doelstellingen van de site, dan nemen we even contact met je op. Het kan zijn dat in de tussentijd jouw advertentie on hold wordt geplaatst.

Veel succes!

By |2018-08-23T20:03:56+00:00augustus 23rd, 2018|Categories: Tutorials|0 Comments

About the Author:

Initiatiefnemer Landrovermarktplaats. Rijdt een Defender 130 (2015)

Geef een reactie

This website uses cookies and third party services. Ok